כולנו מכירים את הבעיה הגדולה שאנחנו הרבה פעמים נאלצים לבדוק את ההוצאות שלנו כי פתאום אנחנו מגלים שאין לנו מספיק או שמה שרצינו לקנות אנחנו לא יכולים או שצריכים לבחור בכמה דברים. מה גם שבנוסף יש למשל הוצאות שקופות, לכאורה קטנות, שמבלי משים חומקות לנו תחת הרדאר. בנוסף כדאי לדעת למשל שהרי לקחת הלוואה זה לא טוב כל כך וגם שימוש באשראי לא מומלץ בהכרח כי זה גורם לנו להוציא יותר ומעוד סיבות.ולכן כדאי לבדוק אז מה כדאי לעשות? איך בעצם ניתן לפעול למען צמצום ההוצאות שלנו? מה הדרך הכי יעילה של צמצום הוצאות? זה יכול להיות בעניין של הבית או העסק או דברים אחרים. יש כמה טיפים בעניין הזה שכדאי להכיר ושהם יכולים מאוד לעזור.
איך אפשר להוציא לפועל צמצום הוצאות
חלק גדול מההוצאות השקופות מסתתר בחשבונות שאנחנו מקבלים מחברות התקשורת – טלוויזיה, סלולר, אינטרנט וטלפון ביתי. יכול להיות שכל חודש אתם משלמים 10 שקלים על שירות "שיר בהמתנה", עשרות שקלים בחודש על חבילת סלולר שלא מתאימה לצרכים שלכם ומאות שקלים בחודש על חבילת טלוויזיה מנופחת.
או למשל בתחום אחר משמעותי שלא תמיד אנחנו בודקים אותו או שמים לב אליו: ביטוחים ופנסיה. מדובר על סכומים משתנים אבל בצורה קבועה. צמצום הוצאות מתחיל בדמי ניהול ששווה להתמקח עליהם ומגיע לביטוחים כפולים או כאלה שמסתתרים בהם סעיפים לא נחוצים.
גם ההתנהלות שלנו בבנק יכולה להיות חסכונית יותר אם נעבור למשל לשיטת המסלולים במקום לשלם בנפרד על כל שירות או למשל אם נעבור לשירות דיגיטלי במקום לשירותים באמצעות פקיד.
זה אולי לא נראה כך אבל יש לצמצום הוצאות הרבה משמעות וזה מוכח שחיסכון של 10-50 שקל בכל אחד מהשירותים המתמשכים שאנחנו משלמים עליהם, יכול להסתכם בחיסכון של מאות שקלים מדי חודש, ואפילו יותר.